Mona Hauglid har deltatt på nybegynnerkurs og videregående kurs i høst. Bildet av henne er tatt i fotostudio hos OK foto.

 

Jeg har alltid vært interessert i foto, men bestemte meg først nå i «voksen» alder å ta et dypdykk innen feltet for å kunne ta enda bedre bilder og faktisk kunne bruke de til noe annet enn å fylle opp harddisken min. Jeg valgte å gå på kurs hos Ok Foto fordi de hadde intensivkurs både for nybegynnere og viderekomne innenfor et kort tidsperspektiv, og ikke minst fordi de kjørte kursene med få deltagere, og man var da sikret en tettere og mer personlig oppfølging.

Mine forventninger til kurset var vel relativt enkle; å lære basiskunnskapen på kameraet mitt, samt hvordan bruke disse innstillingene i forskjellige situasjoner, og likevel få gode bilder. Håpet var å kunne bli såpass trygg på hvordan man håndterer dårlig lys, kjipe omgivelser osv, slik at man uansett får en god opplevelse som fotograf. Kurset overgikk alle mine forventninger! Siden vi begynte nesten umiddelbart med å ta bilder, og teorien ble «servert» underveis med praksisen, ble dette både et gøyalt og et lærerikt kurs.

Min opplevelse rundt det å ta bilder har endret seg totalt i løpet av kursene. Ikke bare har jeg en plan rundt fotograferingen, men jeg føler meg også mye tryggere på at jeg har den kunnskapen og den erfaringen jeg trenger for å kunne ta den typen bilder jeg ser for meg «inni hodet mitt» ;-) Fotografering er knallgøy nå, selvsagt med sine utfordringer fortsatt, men med basiskunnskapen er håndteringen av utfordringene helt anderledes – og resultatene lar ikke vente på seg.

Med få deltakere på hvert kurs (evt med ekstra instruktør dersom flere er påmeldt), blir oppfølgingen på kursdagene suveren. Det er nesten så du går rundt med din egen personlige veileder, og jeg opplevde at Ole Henrik ikke bare skjønte hvilket nivå jeg var på, men også hva jeg prøvde å oppnå av stemning og uttrykk, og tipsene og rådene ble spisset i forhold til dette. I etterkant førte både leksene og tilbakemeldingene som fulgte til at jeg greide å holde fokuset på det jeg hadde lært enda lenger. Nok til at jeg fikk det litt mer inn i ryggmargen når jeg øvde på det på egenhånd.

Jeg vil definitivt anbefale andre å gå på kurs hos OK Foto. Ole Henrik er proppfull av kunnskap og engasjement, og deler stolt og entusiastisk av denne lærdommen.Mona Hauglid

Kursene til Ole Henrik er et lite skattkammer på alle måter; bildene du får frem er både interessante, morsomme og stemningsfulle.I tillegg vil du oppdage den fantastiske byen vår på en annen måte – du vil rett og slett se den med andre øyne ;-) For alle som synes foto er gøy, men som føler de mangler kunnskap eller har mistet engasjementet, så får du plenty av disse tingene på kurset! Gled deg

 

Mona Hauglid

 

Natalia Ivanova om fotokurs

Torhild Matre om fotokurs