Trond Magne Målsnes vant kreativ aktivitetskonkurranse etter å ha deltatt på fotokurs!

Da Trond Magne Målsnes høsten  2021 vant en kreativ aktivitetskonkurranse, var det et tydelig bevis på hvordan deltakelse i et fotokurs kan åpne dører til uventede og berikende opplevelser. Hans seier var ikke bare en triumf for hans fotografiske ferdigheter, men også for hans evne til å utforske og uttrykke kreativitet på et bredere plan. Han delte denne historien da han helgen 11 og 12 november 2023 deltok på Fotoweekend for å utvikle seg videre.

Å Vinne Utover Fotografi

Tronds seier i konkurransen var unik; det var ikke en ren fotokonkurranse, men en som oppfordret deltakerne til å vise frem kreativitet i bred forstand. Dette formatet ga Trond muligheten til å benytte sine kunnskaper fra fotokurs og delta med vinnerbildet.

Betydningen av Fotokurs

Tronds deltagelse på OK foto’s fotokurs spilte en avgjørende rolle i hans suksess. Kurset, som fokuserte på grunnleggende som lys, komposisjon og manuell modus, utrustet ham med de nødvendige ferdighetene for å skape et bilde som fanget oppmerksomheten i konkurransen.

Hva Gjør Et Godt Bilde?

Dette bringer oss til spørsmålet «Hva er et godt bilde?». I Trond sitt tilfelle, var det et bilde som kommuniserte et konsept og en historie på en klar og overbevisende måte, noe som er avgjørende i enhver fotokonkurranse.

Det Nødvendige Utstyret

Når det gjelder utstyr, viser Trond Magne’s erfaring at mens kvaliteten på kameraet – i hans tilfelle, en Canon RP og 35mm objetktiv – er viktig, så er det kunnskapen om hvordan man bruker det som virkelig teller.

Tips Til Å Vinne En Fotokonkurranse

For de som lurer på «hvordan vinne en fotokonkurranse», er Tronds historie instruktiv. Det handler ikke bare om å ta teknisk perfekte bilder, men om å formidle en historie eller en idé på en kraftfull og original måte. Det er også viktig å forstå konkurransens tema og juryens preferanser.

Kreativitet og Personlig Uttrykk

Trond Magne’s seier illustrerer hvordan kreativitet og personlig uttrykk kan gjøre et sterkt inntrykk i en konkurranse. Hans bilde reflekterte hans unike perspektiv og forståelse, noe som tydeligvis resonnerte med dommerne.

Langsiktig Engasjement

Trond Magne’s engasjement over tid, inkludert deltagelsen i fotokurs og hans kontinuerlige utforskning av fotografi, har vært sentral i hans utvikling. Det er en påminnelse om at suksess i fotografering, som i mange andre felt, krever tid, tålmodighet, og en vilje til å lære og vokse.

Velkommen på inspirerende og lærerike fotokurs hos OK foto.

Kort om vinnerbildet som vist over.

Vinner bildet er et nærbilde med sterk fokus på bokeh-effekten, og viser en serie uskarpe lyspunkter som skaper en kunstnerisk og estetisk tiltalende effekt. Forgrunnen viser et uskarpt objekt med dråper, noe som antyder at fotografiet ble tatt rett etter regn. Bakgrunnen er mørk, noe som fremhever lyspunktene og gir bildet dybde. Denne typen fotografering krever ofte en god forståelse av kamerainnstillinger, spesielt blender og fokus, og evnen til å se og ramme inn et bilde på en måte som fremhever mønstre og lys. Bildet kan være symbolsk, kanskje med mål om å skildre kontrasten mellom klarhet og uklarhet, eller det kan rett og slett være en påskjønnelse av hverdagsobjekter sett fra et unikt perspektiv. Fotografen har effektivt brukt liten dybdeskarphet for å skape et visuelt fengslende bilde som trekker betrakterens øye langs lyslinjen. At bildet vant er fortjent!

Vinnerbilde: Dråper på et gjerde av Trond Magne Målsnes, fotografert på fotokurs nybegynner høsten 2021
Bilde av Trond Magne Målsnes på Torgalmenning er tatt på Fotoweekend 12 november 2023 av kursleder og Fotograf Ole Henrik Kongsvik.
————-