Bergen Kaffebrenneri 28 mars – 5 april. Deltakere: Vibeke S Kristiansen, Eviann Amengual, Kristin Risa og Åshild L Hodneland.

Fotokurs oppdraget – ekte kunde – ekte oppdrag – du er fotograf

Ideèn er at du som deltaker får oppleve hvordan det er å gjøre et fotooppdrag og hvordan en fotograf arbeider. På kurset planlegger du, gjennomfører og presenterer oppdraget med hjelp fra OK foto.

Fredag 28 mars møtte jeg en spent gjeng på Marineholmen, de visste enda ikke hvem som var oppdragsgiver og ble positivt overrasket når det var Bergen Kaffebrenneri-BKB. En kafè som legger vekt på godt håndverk, gjenbruk og kvalitet. At BKB er inspirert av Italia er det ingen tvil om med en kaffebrenner fra Italia og egen pizza restautant med ekte steinovn.

Lørdag 29 mars møtte vi Kaje på Bergen kaffe brenneri og fikk en liten gjennomgang av hvem de var og hvilke bilder de ønsket seg. Vi dro til verftet og fordelte oppgaver og hadde idèmyldring, diskusjoner og planla opptak. Vibeke Seldal Kristiansen fikk i oppgave å dokumtere kaffebrenning, Kristin Risa fikk Dumpster Pizza, Eviann Amengual tok seg av cuppingen og Åshild lagde en tolkning av Mann, kvinne, kaffe. Filmen som kan sies å være kilden til BKB. I tillegg fikk de en frioppgave. Vi grillet lunsj ute i varm strålende sol hos OK foto på USF verftet.

I løpet av uken var jeg sammen med hver enkelt og hjalp dem med å løse hovedoppgaven, det var endel utfordringer som ble løst underveis, frioppgave løste hver enkelt på egenhånd. I tillegg fikk vi være med på sportsfotokurs i regi av Japan Photo i skatehallen på Fysak. Se bilder nederst.

Lørdag 5 april møttes vi igjen på verftet og gikk igjennom alle bildene, gjorde et utvalg på 4 bilder hver som ble redigert og deretter printet. Siste bilde gikk ut av printeren rett før oppdragsgiver kom. Han gav gode tilbakemeldinger og plukket frem noen personlige favoritter.

Bli med på neste oppdrag du også. Trykk her

Utvalgte bilder: