Bergen internasjonale lysfestival – Foto workshop

Hjem/Kursoversikt/Bergen internasjonale lysfestival – Foto workshop
Laster Hendelser

« All Hendelser

Bergen internasjonale lysfestival – Foto workshop

15 januar, 2020 6:00 pm 22 januar, 2020 9:00 pm

Å fotografere er å tegne med lys, bli med å fotografere laserlys!

Bli med på fotoworkshop under Bergen internasjonale lysfestival. I samarbeid med festivalen arrangerer OK foto en foto/print workshop som går over en uke. Det blir møter, ekskrusjoner, festival fotografering mv. Bilder fra workshopen blir presentert for et internasjonalt publikum gjennom Bergen internasjonale lysfestival sine plattformer. Det blir intens jobbing og det hele avsluttes med en print workshop der du får printet og utstillt ditt beste bilde. Prisen for å delta er kun 2750kr. Kursavgiften inkluderer også et klippekort på 10 timer i fotostudio til en verdi av 3500kr.

Fra Bergen Lights: Bergen får lysfestival!
Fredag 17. januar tenner vi lyset på lysinstallasjoner som skal prege byen. Festivalen har også fått æren av å markere åpningen av jubileumsåret “Bergen 950 år”!
Bergen Sentrum AS produserer festivalen sammen med Kreativ leder og lyskunstner Birk Nygaard http://bnvisuals.com
Arrangementet er støttet av Bergen Kommune, Bergen 950 år, Vestland Fylkeskommune, Bergen Sentrum AS og Visit Bergen. Vi har mange gode samarbeidspartnere med oss, bla Lysgruppen i Bergen, Fløyen AS og VilVite, Statsraad Lehmkuhl, Salgs og Reklameforeningen, Kystkultursenteret mfl.

Program for workshop:

  • 15 januar kl 18-21. Møte i studio, presentasjon av Bergen internasjonale lys festival, gjennomgang av workshopen og planlegging av fotografering. De som trenger opplæring i generell fotografering kan delta på nybegynnerkurs mandag 13 januar.
  • 17 januar. kl 16.50-21 Fotografering av regnbuen fra forskjellige steder i og rundt sentrum.
  • 18 januar. kl 15-21. kl 15-17 lightroom, kl 17 fotovandring fra verftet til Bryggen og fotografering av åpningsshow og installasjoner.
  • 19 januar – Fotografering av installasjoner/laser på egenhånd.
  • 21 og 22 januar print workshop, redigering og ferdigstille bilde til utstilling. Opplæring i fotostudio.
  • Se nederst på siden for detaljert program.

Praktisk informasjon

  • Kurset er for de som ønsker å utvikle seg som fotograf og jobbe med et konkret prosjekt.
  • Du kan delta med det utstyr du har, men du bør ha stativ og minst ett lyssterkt objektiv.
  • Kurset tar endel tid, men det er mulighet for å være fleksibel.
  • Bergen Light festival har bruks/publiseringsrett til bilder. Fotografer blir kreditert. Kontrakt må signeres for å delta.
kr2750

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking «Get Tickets» will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

OK foto – Ole Henrik Kongsvik

45047029

USF verftet

Georgernes verft 10
Bergen, Hordaland 5012 Norge
Google Map
45047029
Who's coming?

6 people are attending Bergen internasjonale lysfestival – Foto workshop

Elizabeth Kapsa Kjersti Bjørke Heine Mohn Henrik Brosvik Gunnar Boge Anne Lise Roe

Detaljert program

Onsdag 15 januar kl 18 -21 starter vi. Det blir kort informasjon og vi skal deretter planlegge helgens fotografering i forhold til laser regnbuen og andre installasjoner. Det vil i tillegg bli opplæring/diskusjon om fototeknikker, gjennomgang av utstyr mv. Alle får hjelp og veiledning på sitt nivå gjennom hele workshopen.

Fotografering helgen 17-19 januar. Fredag starter festivalen kl 17 med laserlys fra fløyen til Lydenhorn og vi vil konsentrere oss om laserlyset denne kvelden. Det blir litt kjøring rundt om kring for å finne den beste vinkelen, mulig vi må gå litt opp i fjellet også, dette er noe vi skal planlegge på onsdagen. Lørdag er hoved program til festival og det blir fotovandring i Bergen sentrum hvor vi går innom de forskjellige installasjonene mv. Før fotovandring er det redigering av bilder i Lightroom. Søndag er det fotografering på egenhånd. Gjennom festivalen skal vi dele bilder med Bergen Lights.

Tirsdag 21/1 og onsdag 22/2 kl 18-21  er det print workshop med redigering, print og montering av ett utvalgt bilde. I tillegg er det bilde diskusjoner, visning av egne bilder og gjennomgang av fotostudio og klippekort. Hvis det blir tid får vi også montert opp fotoutstilling på onsdag kveld. Hvor det blir fotoutstilling er enda ikke klart. For øyeblikket blir det i Bergen Lights sine lokaler i Nygårdsgaten.