Spørsmål og svar Fotoweekend

Mer informasjon om Fotoweekend.

Spørsmål og svar:

Er det for mye å lære alt på en helg? Det varierer fra person til person. For de aller fleste er det tilstrekkelig for å komme i gang og utvikle seg videre på egenhånd. Det anbefales å ta fotokurs 2 eller 3 i ettertid hvis du trenger repetisjon/inspirasjon.

Hva må jeg ha med til kurset? Du trenger eget kamera med manuell funksjon, laptop/pc med lightroom installert og strømadapter. Nistepakke til lunsj og klær etter vær.​

Vi er en vennegjeng, kan vi bestille kurs kun for oss? Det går helt fint, prisen blir da tilsvarende 7 deltakere som enten fordeles på dere fem eller dere får med to ekstra deltakere. Dette gjelder for firma, organisasjoner og andre grupper også.

Jeg bruker krykker og kan ikke bevege meg så mye, kan jeg da delta? Kurset er praktisk og på søndag går vi i ca tre timer. Du må selv vurdere om det passer for deg. Alternativt er fotokurs 1 Se lyset første kveld innendørs hvor vi sitter i ro. Andre kveld er en lengre tur inn mot Bergen sentrum og du må da vurdere om det passer. Alternativt kan du ta privat timer.

Jeg har et hybrid kamera, passer det? Ja det passer fint, alle kamera med manuell modus kan brukes. Små kompakte kamera med kun autofunksjon passer ikke så bra.

Hva hvis det regner og er dårlig vær? Søndag møtes vi som regel ved Bergen Storsenter og kan bevege oss under tak hvis det er mye vær.

Må jeg kjøpe eller binde meg til abonnement for Adobe Lightroom? Det går fint å delta med en prøveversjon. Du kan vurdere etter kurs om du ønsker å betale for programmet. Du kan også få tips om alternativer på kurset.

Krever det mye datakunnskap å lære lightroom? Lightroom er peke og klikk program så det krevere ikke mye kunnskap. Men du bør ha generell kunskap for hvordan en pc/mac virker.

Er det internett i kurslokalet? Ja det er fibernett med god hastighet.

Jeg har ikke bærbar pc, kan jeg låne? Det går fint, gi beskjed på forhånd. Hvis det er flere som må låne er det kun 2 pc til utlån. Du må da kanskje låne av familie/venn.

Kan jeg varme mat i kurslokalet? Ja det er microbølge ovn tilgjengelig.

Hvordan betaler jeg for kurset? Du kan enten betale med kort ved bestilling eller få tilsendt faktura.

Er det angrefrist? Det er desverre ikke angrefrist. Det er unntak for Fritidsaktivitet/hobbykurs i angrefristloven. Fotokurset kan gis bort eller selges videre til venner eller på Finn.no.

Hvis jeg blir syk eller ikke kan komme på kurset, må jeg da betale for kurset på nytt? Hvis du ikke kan komme på avtalt kurs kan du komme på et senere kurs. Hvis dette kurset blir fullt blir du satt på venteliste og må eventuelt vente på neste kurs. 

Kan jeg få oppfølging i ettertid? Du kan poste bilder og stille spørsmål på OK foto sin facebook gruppe, da får du tilbakemeldinger og svar på spørsmål. For enkle spørsmål kan du også sende epost. https://www.facebook.com/groups/okfoto/?ref=bookmarks Har du spesielle behov/konkrete ting du må lære kan du bestille privat timer.

Jeg ønsker å jobbe som fotograf, er dette et bra kurs for meg? Det er en god start, men hvis du skal jobbe profesjonellt krever det et lengre kurs/fotoskole. Du kan leie fotostudio for oppdrag, da kan du også få assistent inkludert.

© Copyright Ok Foto | Sidekart