Fotokurs – Oppdraget


Ekte kunde – Ekte oppdrag – Du er fotografen!

Oppdraget er et fotokurs der du gjør et ekte fotooppdrag for en lokal bedrift i Bergen. For å løse oppdraget får du kurs og oppfølging underveis. Før du tar bilder hos oppdragsgiver har du fått kurs og laget en idèskisse/plan på hvilke bilder du skal ta. Du løser oppdraget med eget utstyr, kreativitet og veiledning/kurs. Formålet med kurset er å gjøre deltaker mer bevisst på eget uttrykk og lære å planlegge et opptak.

Rapport fra fotokurs oppdraget for Bergen Kaffe Brenneri.

Kurset starter  med møte hos oppdragsgiver og presentasjon av oppdraget. Lørdagen kl 10-16(ca) er det kurs og idèutforming. En gang mellom søndag og fredag avtaler du tid for fotografering hos oppdragsgiver. Siste lørdagl kl 10-15 er det redigering av utvalgte bilder og klargjøring av bilder. Oppdragsgiver kommer kl 15.30 for å se på bildene og gi sin tilbakemelding. På kurset får du kurs i blitsfotografering, kurs i manuell modus, kurs i adobe lightroom,  mv.

Forkunnskaper. For å delta må du ha forkunnskaper tilsvarende praktisk fotokurs, det er ledige plasser på praktisk fotokurs før dette kurset.

Utstyr. Du deltar med eget utstyr og det trenger egentlig bare være kamera og et objektiv. Det anbefales likevel å ha noe ekstra utstyr som stativ, et lyssterkt objektiv (f.eks en 50mm) og evt blits. Du må også ha egen laptop/mac for klargjøring av bilder. Du kan bruke Adobe lightroom evt  adobe photoshop (prøveversjoner er gratis i 4 uker), eller picasa o.l. for å klargjøre bilder. Det gis veiledning i disse programmene lørdag 5 april.

På kurset er det maks 7 deltakere og alle har samme oppdragsgiver. Det står fritt for oppdragsgiver å bruke/ikke bruke bidrag etter eget ønske (ikke videresalg), det gies ikke vederlag for bildebruk, bildene som brukes må krediteres fotograf og OK foto ved bruk. Oppdragsgiver og OK foto får bruksrett på bilder. Ved å melde deg på kurset aksepterer du dette.

Hvem oppdragsgiver er blir avslørt når kurset starter.

© Copyright Ok Foto | Sidekart